Uitgelezen: Wegwijs in de jungle van het boekenaanbod met UGent 'writer in residence' Antjie Krog

19-10-2021

 

Wegwijs in de jungle van het boekenaanbod met UGent 'writer in residence' Antjie Krog.

Jullie kijken allicht uit naar de nieuwe roman van vaste waarde Herman Koch en de al even nieuwe van het Ierse wonderkind Sally Rooney. Voldoen ze aan de hoge verwachtingen? En wat vinden de vaste panelleden Jos Geysels, Anna Luyten en Fien Sabbe, geruggensteund door de gasten Eva Van Braeckel (longarts UZ, bekend van ‘Topdokters’) en Wim ‘Gerrit Callewaert’ Opbrouck (Blauwe Maandag Compagnie, NTGent, ‘In de gloria’, ‘Het eiland’, De Dolfijntjes,...) van de in Frankrijk bewierookte Philippe Besson?

De geheel uit soul, ritme en chanson opgetrokken Leonie Gysel verzorgt de muziek. Ze zong bij Zita Swoon en Radio Candip, en maakt al jaren furore als frontvrouw bij Arsenal.

Speciale gast is de wereldberoemde Zuid-Afrikaanse auteur Antjie Krog, die in 2021 de allereerste writer-in-residence van de UGent wordt. Krog zal te zien zijn op deze Uitgelezen, waarbij ze voorleest uit 'Broze Aarde'. Op de Geboekt op Zondag van 7 november maken jullie kennis met haar legendarische engagement.

Info: https://www.vooruit.be/nl/agenda/4097/Jos_Geysels_Anna_Luyten_Fien_Sabbe_Eva_Van_Braeckel_Wim_Opbrouck_Antjie_Krog/Uitgelezen_oktober