Afrikaanse Letterkunde Centraal

25-09-2019
We nodigen u van harte uit voor het event "Afrikaanse Letterkunde Centraal" op woensdag 25 september om 17 uur in de brasserie van de bibliotheek de Krook in Gent.
 
We starten met de presentatie van het boek Afrikaanse Letterkunde, uitgegeven door Amsterdam University Press (inleiding door Inge Brinkman, één van de auteurs en professor Afrika studies aan de UGent). Daarna kan u genieten van lezingen, interviews en performances door drie sprekers die Afrika's literaire rijkdom en diversiteit uitdragen en belichamen.
 
Onze eerste gast, Melat Gebeyaw Nigussie, is schrijfster en medeoprichtster van het collectief Belgian Renaissance. In een interview peilen we naar haar kijk op postkoloniale identiteit en de rol van de kunstenaar binnen en buiten de diaspora.
Vervolgens gunt theatermaker Chokri Ben Chikha al een vooruitblik op zijn nieuwste project rond de Berberse historische figuur Dihya - soms zwart, soms wit; soms heldin, soms heks. Ze staat symbool voor de ambivalentie en vloeibaarheid van culturele afbakeningen die de auteur ook zelf ervaart.
 
Onze derde gast is de Zuid-Afrikaanse schrijfster Riana Scheepers, die eveneens uit verschillende tradities put. Dit doet ze steeds met een bijzondere aandacht voor het perspectief van vrouwen.
De Brusselse Afrikaanse boekenwinkel Pépite Blues biedt naast Afrikaanse Letterkunde een uitgelezen selectie boeken uit Afrika en de diaspora te koop aan.  Ook het online platform Africa Book Link zal een stand voorzien.
Van 19 tot 20 uur volgt een feestelijke receptie ter afsluiting.
 
 
Aan de ingang kan een vrije bijdrage geschonken worden.
 
Wij hopen alvast op uw komst,